viernes, 11 de mayo de 2012

jueves, 10 de mayo de 2012

Vols ser un dels nostres...?

CURS 2012/13

TERMINI D'ADMISSIÓ 
A CICLES DE GRAU MITJÀ I SUPERIOR
PLAZO DE ADMISIÓN 
A CICLOS DE GRADO MEDIO Y SUPERIOR


DEL 11 DE JUNY AL 17 DE JULIOL 
(ambdós inclosos)



jueves, 3 de mayo de 2012

Campionat Balearskills 2012

Es va aproximant la data per participar al Balear skills 2012, serà el proper 30 de maig a l'IES Juníper Serra. Enguany els representants de l'IES Alcúdia són Joan Antoni Soler (Cuina) i Bartomeu Cabrer (Serveis de restaurant)
Però QUÈ ÉS EL BALEARSKILLS?
Balearskills és la competició d’alumnes de formació professional de diferents especialitats que es realitza a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a partir de unes proves pràctiques específiques. Aquesta competició permet designar els alumnes que han de representar les Illes Balears al campionat d’Spainskills, que es realitzarà a Madrid el mes de gener de 2013. Els guanyadors de l’Spainskills, posteriorment, participaran a les competicions Worldskills Internacional i Worldskills Europa.


Per a la realització de la prova s’han de tenir presents els següents aspectes tècnics: 
1)Els alumnes disposaran de 60 minuts per a familiaritzar-se amb la cuina i equipaments del lloc on es desenvoluparà la cuina, revisió de la cistella d’ingredients i mice en place del lloc de feina.
2)Inici de prova: cada alumne ha de realitzar l’esquema de treball de la prova (un fol a una cara), lliurant als membres del jurat el document al qual s’haurà d’ajustar durant el decurs de la prova. Aquest document estarà a disposició de l’alumne durant la prova i el podrà consultar.
3)Desenvolupament de la prova amb una duració de 3 hores.
4)Mitja hora per netejar el lloc de feina i retirar els gèneres.

A més es valorarà:
o Posada a punt del lloc de feina, organització de l’espai .
o Retirada i neteja del lloc de feina, estris i maquinària.
o Uniformitat e higiene personal.
o Aplicació de la normativa higienico sanitaria vigent durant tot el transcurs de la prova
.

Aqui vos deix una de les proves que hauran de fer:
Descripció:
· Preparar 4 racions de plat principal a base de pitrera d’ànec amb dues guarnicions a base de vegetals i una altra guarnició a base d’hidrats de carboni.
· A més haurà incloure mínim una salsa de lliure elecció
Detalls del servei:
· Es muntaran 4 plats idèntics dins plats proveïts per l’organització ( blancs, 28/ 30 cm de diàmetre).
· El plat haurà de presentar-se calent per sobre de 65ºC.
· La ració haurà d’esser com a mínim de 180 grams amb guarnicions i salsa, i un pes màxim adequat a un plat de carta.
Ingredients obligatoris: Anèc, Espinacs, Taronges.
 
Bé per acabar amb aquesta informació, tan sols me queda desitjar molta sort als nostres skills i als seus professors acompanyants Joana Mª Quetglas (Serveis de Restauració) i Jaume Galmés (Cuina). 

Ah, i com sempre vos seguirem mantenint informats!!!...