viernes, 20 de enero de 2012

La volta al món en un dia.

Com a vertaders professionals es varen presentar, els nostres alumnes de primer del cicle de Gestió d'allotjaments turístics, a Madrid. Era el dia de l’inauguració d’una de les fires turístiques més importants del món. Si, estam parlant de FITUR, una visita obligada pels entesos del sector, i per primera vegada hi havia una petita representació del nostre centre. Una extraordinària classe pràctica de màrketing turístic encapçalada per la seva professora Antònia Moragues i una fantàstica posada en escena de protocol i relacions públiques, tutelat per Martí Ramis. Molt de temps duiem preparant aquest dia, ho havien vist online, se'ls havia introduït a l'aula però no ho havien viscut insitu, i ho varen poder veure amb els seus propis ulls.

A les 10 del mati s’obrien les portes i nosaltres erem allà, il·lusionats pel món que se’ns obria al davant (mai millor dit), perquè allà els pabellons es divideixen per continents, i països, i comunitats autònomes, i empreses,..., des del més conegut al més exòtic i sorprenent, amb noves tecnologies i innovadores apostes de comercialització. Si, allà hi ha molt per descobrir i tot es tan interessant i enriquidor com qualsevol unitat didàctica impartida durant el curs, perquè a la fira ells es sentiren protagonistes, allà vegeren que, efectivament, el turisme té vida i el sector tan arrelat a les nostres illes té molta més força i evoluciona, per no quedar-se mai endarrerit. Molta gent depén d’aquesta industria, tots estam implicats i allà es lluita per ser els millors, per aconseguir més que clients, per continuar sorprenent any rera any; de fet, els professionals no s’aturen i nosaltres com a escola tampoc per això volem tornar-hi i vull aprofitar l'ocasió per agraïr la desinteressada col·laboració del departament d'hoteleria i turisme de l’IES Calvià, precursors en aquesta visita a totes les Illes Balears.

A les 19h es tancaren les portes, tots estavem molt cansats i satisfets per tot el que havíem viscut, carregats de revistes, fulletons i algun divertit souvenir. Per cert, els prínceps també hi eren però lluny de la importancia de la reial visita tots, professors i alumnes estam convençuts, que ha estat una gran oportunitat compartir aquest dia amb grans professionals, els quals, qui sap prest o tard seran els nostres companys...tan de bo!.